top of page

Kom je naast me zitten ?

Kom je naast me zitten? En zullen wij samen jouw stress, spanningsklachten en onrustige gevoelens gaan aanpakken? Theetje erbij, koffie kan natuurlijk ook en zullen we gewoon eens aan de slag gaan?


Of heb je misschien meer last van negatief denken en piekeren, voel je angsten, heb je een gebrek aan zelfvertrouwen, of voel jij je somber. Misschien heb je wel paniekaanvallen, voel je vermoeidheid of heb je te maken met een burn-out of een bore-out? Loop je vast, onderneem je geen actie meer omdat het allemaal zo zinloos lijkt of omdat het je angsten op levert en je niet meer durft. Lukt het je niet meer om alle ballen omhoog te houden. Voel je je afhankelijk van de mening of de aanwezigheid van andere mensen?

Wellicht is je lichaam al signalen aan het afgeven dat je zo niet langer door kunt gaan en ervaar je ook nog lichamelijke klachten. Zoals pijn in je lichaam, stijve spieren, maag of darmklachten, hoofdpijn of migraine, noem maar op. Of heb je al een chronische aandoening ontwikkeld? Niet leuk om te ervaren maar je lichaam heeft het beste met je voor en wil je iets vertellen, je vragen om iets te gaan doen!


Allemaal dingen waarvan ikzelf maar al te goed weet hoe ze je leven kunnen beheersen en belemmeren. Zelf heb ik jaren met veel van deze klachten rond gelopen. En eerlijk is eerlijk er spelen nog wel eens wat dingen en staar ik in mijn blinde vlek en loop ik tegen thema’s aan waar ik zelf niet uitkom, dan vraag ik nog steeds om hulp bij een therapeut. Maar sinds ik met de Body Mind Release methode in aanraking ben gekomen heb ik een “tool for life” in handen om deze symptomen gericht aan te pakken. Namelijk door de innerlijke oorzaak aan te pakken en dat zit hem in het effectief loslaten van je zo genoemde ballast. Ballast zijn de beperkende gevoelens, overtuigingen en patronen die je hebt opgeslagen in je onderbewustzijn. Misschien ken je het plaatje wel van de ijsberg waarvan alleen het topje boven het wateroppervlakte uitkomt maar er nog een veel groter gedeelte onder water ligt. Precies daar zitten de beperkende gevoelens en overtuigingen opgeslagen waar we ons vaak niet bewust van zijn.


Alles in het leven heeft een tegenpool. Dualiteit wordt dat ook wel genoemd. Zo heb je hoog en laag, wind mee en wind tegen, hard en zacht. Licht en donker, enz. Daar waar je het ene opheft ontstaat er ruimte voor het andere. En zo ervaren wij gevoelens en overtuigingen ook als negatief en positief, Daar waar je negatieve gevoelens en overtuigingen loslaat, ontstaat er ruimte voor de positieve gevoelens.

Tijdens een BMR-traject wordt er dan ook nog extra aandacht besteed aan het opnieuw terug halen van deze positieve gevoelens.


De Body Mind Release methode heeft mij veel gebracht. Het heeft mij inzichten gegeven hoe ik ballast opdoe en waar het vandaan komt. Maar ook dat het steeds maar blijven benoemen, het te onderzoeken en er alleen maar over te blijven praten, uiteindelijk geen zoden aan de dijk zet. Dat als ik echt aan de slag ga met effectief loslaten van mijn ballast mij dat zoveel meer oplevert. Meer energie, meer fysieke ontspanning, meer mentale ontspanning, balans in mijn leven, meer levensvreugde, plezier, zelfliefde en compassie voor andere. Ik weet ook dat ik het gevoel afhankelijk te zijn van de mening en de aanwezigheid van andere mensen met BMR kan aanpakken en daar ligt voor mijzelf op bepaalde vlakken nog wat werk te doen. Dat is voor mij een diep ingesleten patroon geworden en heeft nog extra aandacht nodig. Maar met BMR kan ik daar dus zelfstandig mee aan de slag. Met als kanttekening dat er op zich niks mis is met het in bepaalde mate afhankelijk zijn van andere mensen. In meer of mindere mate hebben we elkaar tenslotte soms ook nodig. Maar indien het je tegenhoud in je leven, het een probleem wordt, is het tijd om het te herkennen, te erkennen en los te laten.

Zo bleef ik bijvoorbeeld een poos vast zitten in mijn vertrouwde vaste baan. Ik had mij min of meer afhankelijk gemaakt van mijn werkgever. Ik kon allemaal argumenten bedenken om die baan aan te houden, ondanks dat alles in mij schreeuwde dat dit niet meer mijn pad was. De stem in mijn hoofd had zo zijn mening; Ik heb toch echt het geld nodig en wat als ik nu helemaal niet goed genoeg ben voor een ander baan of om voor mezelf te beginnen. Noem maar op, allemaal beperkende overtuigingen. Maar door deze over de tijd heen los te laten en mijn zelfvertrouwen weer terug te halen, kon ik de moed bij elkaar rapen om mijn baan op te zeggen en voor mezelf te gaan beginnen. Heeft het mij vertrouwen gegeven dat het echt wel goed gaat komen. En zo niet, ik altijd weer kan gaan solliciteren.

Dit leverde mij rust op, er viel iets van mij af. Er ontstond ruimte en mogelijkheden. En eerlijk is eerlijk het overvalt me nog wel eens en realiseer ik me dat ik nu in een financieel onzekere positie zit. Dit geeft dan weer angst en spanning voor financieel tekort. Maar ik weet ook dat als ik die angst voor tekort loslaat er ruimte ontstaat voor het tegenovergestelde namelijk, financiële overvloed of i.i.g. genoeg.


Kortom BMR kan in positieve zin veel voor je betekenen. Door los te laten wat je niet meer dient kan er ruimte ontstaan voor wat je wel dient. Natuurlijk hoef jij niet je baan op te zeggen. Misschien spelen er bij jou wel beperkende overtuigingen en gevoelens die je tegenhouden om bijvoorbeeld die ene opleiding te gaan doen. Of die jou tegenhouden om dat ene uitstapje met je kinderen of vrienden te gaan maken of die ene reis te boeken. Die je er van weer houden om daadwerkelijk goed voor je zelf te gaan zorgen. Die je levensvreugde en plezier belemmeren, die je op een plek houden waar je je eigenlijk niet meer wilt begeven.

Het loslaten van jouw ballast brengt je precies het tegenovergestelde van wat je nu nog niet ervaart. Maar wel graag wil gaan ervaren.


Dus wat zeg je ervan? Kom je naast me zitten en zullen we aan de slag gaan? Het werkboek ligt al voor je klaar. Ik kijk er naar uit om je de eerste 7 weken op weg te helpen en te begeleiden in jouw Body Mind Release avontuur. Waarna je jouw eigen “tool for life”in handen hebt. En mocht je daarna nog eens willen sparren over de dingen die nog op je pad zijn gekomen ben je natuurlijk altijd van harte welkom.

Comments


bottom of page